Nu åker jag :)

Nu har tiden för mig kommit, och jag är påväg till Tahiland. Eller, tja, inte riktigt just nu i denna sekund, men om fem timmar ska jag upp och göra sista justeringar i packning, lägenhet och sedan ta en frukost med syster som ska skjutsa mig till stationen där min buss går ca 06.30.

Pass och biljetter är nerpackade, tillsammans med alla bath som jag har växlat till. Båda kamerorna hänger med, med sladdar och allt ut i fall att man stöter på något internetcafé :)

Min tanke är att skriva ner varje dag vad somm har hänt, och vad vi har hittat på, och sedan publicera det på bloggen, men vi får se, jag skriver så dåligt för hand :P

Ha det nu så trevligt, så hörs vi om ca 2 och en halv vecka!!!

Kram allihopa!!!
//ThaiRille//

Lite bilder från helgen och från veckan

Här är lite bilder från besöket av syster, mysdagar och massa annat

   
Promenad med Lea i fredags
   
Mysdag med Mandis på stan, följt av myskväll med syskon hemma

   
     
Mamma och Lea efter promenad, då avsköjlning vankas

Sen kväll, men lätt värt det

Halli, Hallå...

Idag har det bara varit slappt. Efter jobbet så cyklade jag hem till Mamma och Tobbe och hälsade på lite granna. Jag har ju kommit på att det bara är en dag kvar innan jag försvinner ett tag, så vi bestämde oss för att det skulle bli avskedsmiddag i morgon.

När jag väl kom hem så satte jag mig lite vid datorn, lekte lite med Photoshop, när det sedan plingade på dörren. Där utanför stod Gittens, hemflugen från Paris där hon varit med sin moder i en vecka. Ja, då satt la vi och pratade i några timmar, kollade på lite bilder, tills jag utbrister att jag vill ha pizza. Ska du med eller??? Självklart, säger Gittens och vi ringer till Galaxy. Ja, ni kan komma med en gång, vi stänger om tio minuter. Fort ner och in i bilen, smarrigt!!!

Sedan blev det djupa diskussioner om våra liv, så det var inte förrän nu, halv tolv då vi reste oss och sa god natt. Det var mysigt idag, och det enda jag grämer mig över, är att jag var tvungen att försova mig i morses, piiiinsamt!

Se nu till och ha en bra dag i morgon och kika även in här i morgon om tiden finns :)
//Ricky Ticky


Tackar för god kväll och gott sällskap

Vid någon tidpunkt på morgonen...

Vaknade i morses med något i huvudet om att jag kanske skulle vara någon stanns. Kollar på mobilen, HALV NIO!!! Skulle vara på jobbet kvart i sju, men så kan det gå när man lever hårda livet. Ringer till driften, mats svarar och jag ber om ursäkt och säger att jag är på väg. God!!!

10 timmar tidigare...

Jag skickade sms i Gittens, fast dom skulle inte ut. Inga som helst planer inför kvällen då jag fick snilleblixten. Skickar ett sms och frågar vad Cornelia gör. Fest hemma hos mig, svarar hon. Vill du komma hit? Självklart svarar jag. Väl där träffar jag så mycket folk, dricker cider och dansar. Cornelia och jag var jättebästisar innan jag flyttade från borås, och ironin har fört oss båda till det ställe där allt började, Sjöbo.

Sedan blev det utång på träggårn med mycket dans, utspillda glas och socialisering på högsta nivå. Jag tackar för god kväll och gott sällskap och detta gör vi om, fler än en gång :)

//Richard


Don´t expect any calls from me

Tanken med denna lördagen var utgång med Josse på träggårn, liksom en sån där cracy night like allways. Dock bestämde sig josse istället för att gå på hennes lillasysters 18:års fest. Det var tanken att jag också skulle följa med, men i och med att jag jobbar såpass tidigt på söndag, lika tidigt som idag, så kunde jag inte gå på den eftersom att det inte fanns någon skjuts hem.

Så, dissad av planer så sitter jag här och funderar vad jag ska göra resten av dagen. Ska man kanske ringa någon och få en kväll ute på stan, eller ska man sitta hemma och dega lite? Humöret är ju inte direkt på topp längre så jag har lite beslutsångest, vilket inte alla andra verkar ha.

Får väl se hur det går, och om man inte bara ska dra sig till kojs nu direkt.
Ni får ha det så trevligt ikväll//Rille


Tidig morgon = trötta ögon

I morses var det trötta ögon som tittade på klockan när den ringde halv sex. Ögonen var ännu tröttare vid kvart i, och när man sovit bort den sista signalen så vaknar man ju givetvis alldeles för sent, måste väcka mamma och fråga om man får låna bilen. Som tur är så har jag en sådan snäll mamma så jag får låna bilen och kör till jobbet. N sitter jag här, lite halvdryg och det har inte börjat ringa på så mycket än så vi tar det rätt lugnt.

Igår var det jätteskönt att vara ledig. Dagen började med att jag äntligen fick tvätta lite och sedan plockade jag lite i lägenheten under tiden. Gick in på photoshop och lekte runt lite, men jag har tappat lite stinget för programmet tyvärr och jag ska börja sätta mig lite med det varje dag så jag kommer in i tankebanorna igen.







Sedan blev det möte med storasyster och mamma på Gina, och där träffar jag hur många som helst. Jag träffar "bruden", Andreas, Frida, Addo, Löken och Sara B. Tycker det va ganska så många i en och samma butik, men kul va det.  Vi tog en lunch på Tant Grön, och jag åt taccotalrik, vilken jag ångrde efter att jag smakat på Amandas bakpotatis med skagen. På kvällen tog vi det lugnt, åt lite mat med alla syskonen och sedan blev det skräckfilm med Amanda och Lollo.

Nu ska jag jobba vidare här, men vi hörs!
//Richard


Brutal vecka på jobbet

Hallå gott folk

Bloggar lite kort om det som hänt under veckan, och jag lovar att det blir kort, dels för att det inte har hänt så mycket, dels för att jag är oerhört trött.

I måndags blev det ju då som sagt promenix med Nattis, igår ringde det brutalt mycket på jobbet och jag tog 118 samtal vilket är rekordet för mig sedan slutet av agusti förra året. Idag ringde det ännu mer, redan efter tre och en halv timma hade jag tagit 70 samtal, och detta räknar man med att ta på en dag som är någorlunda jobbig, tänk då denna dagen liksom. Slutsumman blev dock bara 122, men tillräckligt för att jag ska vara helt slut.

Nu luktar det kockosfett i hela lägenheten, lite kräm som josse köpt på the body shop, och det brukar defineras som läggdags. Nu slår jag av spotify, internetet och lägger in inlägget. Jag hoppas att ni sover gott, eller om ni läser det i morgon, sovit gott.

//Vi höres, synes eller luktas//Rille


Partybilder från helgen

Hittade lite mer partybilder från helgen hos Kicki:

Enjoy :)


Glases were a gift from Alex, Lisen and me cool hu?

Kicki, Alex och Lisen (i bakgrunden, ganska ovetande att kortet tas)

Jag och Josse med på ett hörn

Vi har så roligt

Pooooooooooooooose

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaance

På topp

Zoooooolander!!!

The people

Måndagen, första dagen på veckan

Det kändes att det var måndag igår. Dagen började med att jag åkte till vaccinationsavdelningen på lasarettet för att ta min sista spruta innan jag åker. Jag satt väl där och väntade ett tag, tills jag tyckte att det hade tagit lite förlång tid och jag gick till receptionen. Ursäkta?, jag tänkte bara undra om det jag har kommit hit rätt tid? frågade jag receptionisten. Namn? frågade hon och jag svarade. Nja, du är ju lite tidig, sa hon med ett leende. Okej, sa jag, vilken tid har jag? Enligt mina beräkningar, sa hon, om 23 timmar och 55 minuter. Vi båda brast ut i skratt eftersom att jag kommit en dag för tidigt men hon fixade detta så jag fick möta min rädsla för nålar igår så jag fick det överstökat.

Det var mycket att göra på jobbet, men det var ändå inte så jobbigt. Slutade kvart över åtta, mötte upp Nattis på vägen hem och medans vi gick blev vi sjukt sugna på pizza. Smarrens tänkte vi och började gå mot Galaxia, som har stans bästa kanter. Framme vid pizzerian så märker vi att det är stängt så vi ändrar våra tankar, går in på macken brevid och köper oss ett varsitt kvällssnack. För mig blev det lite chips med dippsås, fast jag kände inte för att äta upp allt så jag har lite kvar.

Runt tio över tolv skickar la Josse ett sms till mig där hon skriver att hon fått tag på Spotify! Jag blev helt till mig och jätteglad för hennes skull, då hon även säger att jag oerhört lätt kan få tag på det. Jag sprang upp ur sängen och satte på datorn. Hon skickade länken via msn och nu kan jag sitta och lyssna på i stort sett vilken låt i hela världen. Jag älskar Spotify!!!

Nu ska jag dra ner mot stan och köpa och fixa lite saker som ska vara gjort till innan jag åker till värmen. Ha en underbar dag och vi får hoppas på vädret idah, ser dock lite molningt ut här i Borås, men det blir som det blir.
//Richard

Helgen som vart, och Kickis birthday

Får än en gång säga con grats till Kicki som fyllde 25 föra veckan :)

Lördagen var ganska lugn på la Transcom, så jag kompade faktiskt hem och slutade halv två i stället för fem, tyckte det var ganska skönt eftersom att det var mycket som skulle göras på kort tid. Den första idén om denna helgen var ju att åka till min käre vän Jonis, men så blev det inte i praktiken. Tyvärr missade jag min sista chans att åka upp till Grebbestad, men jag SKA se till att träffa dessa härliga människor en dag i framtiden.

Istället blev det så att jag lånade Muttis bil till Fritsla, där jag pushar Josse till att följa med till Borre och festa hos Kicki. Hennes första idé var attåka till Gbg och gå på ett raveparty, men så blev det inte i praktiken. Hon sminkade sin lillasyster och hennes kompis som skulle på mellanstadiedisco (how cool is that!) och sedan bar det av till mig. Väl hemma hos mig så hade vi bråttom. Vi var hemma halv sex och skulle vara hos Lisen sex för att förfesta lite. Men vi hann, och efter många om och men hittade vi även till Lisen (men titta rakt UPP Richard, så ser du mig!)

Efter en liten stund joinade även Alex oss och vi tittade på Robinson (can´t miss that), det var oerhört trevligt :) Väl hos födelsedagsbarnet blev det mingel, partypics och backstreetboysdans vilket Alex är helt oslagbar i. Sedan blev det utgång till X&Y där vi stötte på världens Markgang! Ja, ja, på hyllan var det dans och skojjerier och kvällen avslutades med tre hamburgare, en pommes och en halv cola på donken.

Söndag var det bråttom till mormor där det blev mat, kanastaspel (vilket mormor vann i), samt lite tjatande i solsken i hennes träggård. Senare på eftermiddagen urstädade jag min lägenhet i två timmar och nu känns det sååå fräsht här hemma :)

Hoppas du hade en trevlig helg och jag vill bara påpeka att det bara är åtta dagar kvar till thailand :)
//Rille a.k.a. Daniel?


Josse like the summer time


Så söta de blev när de skulle på disco


Josse lekte fotograf och jag lekte modell


Alex-the dead terrorist, Richard a.k.a. Daniel?, Jonas-name giver, Lisen - Liselott?

Wake up call

Sitter så fint, så fint på jobbet. Mitt i ett samtal går hörs en hög, svajjande ton. Brandlarmet är igån, what to do?

Nu går larmet här, säger jag till gästen. Ska bara läsa tillbaka här (vill ju inte misslyckas på samtalsprotokollet bara för att det kanske brinner i byggnaden)

Vi hör ett tjugotal fötter springande i trapporna ovanför oss och till sist är samtalet avklarat. Alla går ut genom dörrarna och helt plötsligt kommer en kvinna ut och säger att det inte är någon fara eftersom att det var någon som hade satt igång larmet. God!!!

I skolan var det en grejj med brandövningarna, man visste ju att det aldrig brann, så man tog det lugnt, sket i vad lärarna sa och gick i sin takt, hämtade sina jackor ur skåpen och tyckte det va skönt med lite extra rast. På jobbet blir man ju ganska så osäker på om det är riktigt eller inte. Det är ju ändå ens arbetsplats i vuxenvärlden, och där ska väl sånna saker tas på allvar.

Ja, ja, utan brännskador på varken oss eller hus, så sitter jag här nu igen och tar det lite soft på jobbet, det ringer inte så mycket just nu, peppar peppar :)

//Rills


Ändrade planer vid lunch

Åt på MAX idag med Silly!!!!!

Bad Richard, bad!!!!

Men gott vare,
och hot vare,
med chilicheese och liveorkester :)

Alé, Alé, Alé...





HOOOOOT!!!!

Enn liten fågel viskade i mitt öra, samtidigt som den stod på min disk

När jag, en helt vanlig trosdag, satt och kollade runt lite lätt på internet för att hålla mig uppdaterad, så hörde jag en lätt duns på fönstret. En för lätt duns för att det var en snöboll (tanken slog mig, även om snön inte är kvar) och för hård duns för att det skulle vara ett litet löv.

Jag gick ut på balkongen och där ligger in liten, liten fågel som andas kraftigt och har ett krogitg ben. Vad ska jag göra? Jag kände genast ånger och ringer min vän Johanna för att rådfråga. Jag la den i en låda med vatten och lite från från råttmaten jag har kvar. Värm den sa Johanna och det försökte jag göra. När jag gick närmare med min hand, flög den upp ur lådan och landade på mitt diskställ med nydiskad disk. Jag gick emot den, pötte lite lätt på den och den flög upp på min drömfångare. Den hänger precis vid fönstret ochjag öppnade det. Så fort den hörde sina kompisar utanför gjorde den i från sig ett underbart kvitter som jag aldrig hört från någon fågel förut. Ytterligare en liten lätt knuff på den och den flög ut.

Dagen och fågeln är räddad, nu ska jag bara slänga lådan och rädda disken :)
//Rills and Bird

(Tackar Johanna för hennes heroiska insats trots antalet kläder på kroppen)








Påskhelgen

Hallå här!

Påskhelgen var lugn, den firades med familjen i Varberg, med både mamma, Tobbe, Josh och Lollo. I och med att det är sista helgen som mamma och Tobbe har husvagnen där så blev det en känsloladdad helg men med positiva känslor. Lite bilder tog jag givetvis, ca 800 på tvåd ar, tänkte att det kanske skulle räcka. Det blev grillning, promenader och massa godisätande fram till lördage, då jag åkte hem.

   
   

Anledningen till att jag åkte hem på lördagen var för att min käre vän Jonis var nere på besök. Vi skulle fira hennes näst sista natt som tonåring och det skulle bli världens kalajs. Det började med mysg påskpicknick då vi satt och njöt av kvällssolen, drack alkoholhaltiga drycker ur burkar, ljudanläggning med Ipod och högtalare, såg barn springa omkring och leka, samt höra på sparvens knackande ljud. Sedan bar det det av mot staden, där vi skulle träffa Vickan & co, för att fira hennes 20:års dag lite sent sådär. Det slutar med att jag bjuder både Vickan och Jonis på inträde, vi dansar och festar som aldrig förr och dagen efter går jag inte upp ur sängen förrän fem på eftermiddagen.

   
   

Väldigt mysig påskhelg får jag säga, men förkylningen har ännu inte släppt och det får vi hoppas att den gör, precis som kravallerna nere i Bangkok innan jag åker dit :P
//Rills

Röd näsa inför ledigheten

Så sköönt att få vara ledig i fem dagar, tänkte jag. Att få steka lite i fint väder, tänkte jag. Att träffa kompisar i Varberg, tänkte jag.

Detta tänkte antagligen inte någon annan. De senaste dagarna har vädret blivit finare och finare. Samtidigt har klädantalet blivit färre och färre. Detta resluterar givetvis till en snyftande, äcklig förkylning i regn och rusk. Igår försökte jag härda ut det på jobbet, men det slutade med att jag fick gå hem tre timmar för tidigt.

Efter jobber bestämde jag träff med Alexandra på ONOFF där hon skulle hjälpa mig att välja en ny kamera. Hennes pojkvän är säljare där och jag visste sen tidigare att han hette Simon. När Josse och jag går in i butiken, möter vi först Alexandra och sedan kommer det fram en kille bakom henne med namnskylten Simon. Jag säger hej, skakar hand och ber om hjälp för att titta på en kamera. Simon börjar gå mot kameraavdelningen då Alexandra säger lite svagt; A, fast nu är det där fel Simon. Piiiinsamt! Men, men, jag går sedan fram och hälsar på rätt Simon och snart är jag ute ur butiken med min alldeles egna systemkamera. Blev en Nikon D60 och jag är väldigt nöjd med min nya bebis.

Jag hade också fått ett bussgods skickat till centralstationen så jag skyndade mig dit och fick världens överraskning. Ett stort, oväntat paket, märkt med inehållet påsk från Pappa, Ann, Amanda, Arvid, Fredrik och Siri. Det var som ett stort kinderägg med massa söta och roliga små påsksaker. Fick även lite godis i ett jättefint påskägg i porslin, vilket verkligen uppskattades :)

Sedan bar det av med grillkväll här hemma med besök av Ärtan, Josse och Lollo. Vi hade en jättemysig kväll med god mat och mycket skratt. Really felt like old times :) Under kvällen och natten förvärrades min förkylning och idag varjag tvungen att sjukanmäla mig från jobbet. Det är riktigt tråkigt att behöva bli sjuk nu, men jag har inställningen att bli frisk till på lördag för då kommer äntligen en favorit i repris, Johanna :) Hon slutar att vara tonåring på måndag och vi ska fira hennes näst sista natt som tonåring på lördag och då måsta jag vara fit for fight.

Hoppas er påsk blir rolig men mycket godis, ägg och påskbrasor. Se upp för er som är i Borås, i might be there :)
Ha´re gött nu allesammans, Richard :)

    

Wool.se

Hade ni inte kameran med er i helgen? Skulle det vara roligt och se vilka du kan ha träffat? Checka in på wool.se!

Här finner jag en bild från helgens galna upptåg, brutalt roligt :)


GRATTIS LILLEBROR!!!


Grattis :)



Jag skriker con´ grats´ för lillebror Arvid idag som fyller sitt fjärde år.

GRATTIS LILLEBROR!!!

Lite trött efter en lång lördag

Bara för att inte försumma fredagen, som också va veckans sista temadag, tänkte jag bara förklara lite kort hur den var. Först var det tema Sommarkläder, och det otroligt vackra och varma vädret gjorde sin del i det hela. Jag hade på mig ett par bruna shorts, ett svart linne och en snygg skjorta. Jag förväntade mig att jag skulle frysa, men när jag slutade klockan fem bytte jag faktiskt inte tillbaka till mina långa byxor, gööööött!!

På eftermiddagen mötte jag upp Josse och hennes mamma i knalleland, där vi strosade runt lite. Jag följde sedan med dem till ICA Maxi för att handla lite mat för kvällen. Fredagsmyset blev taccos som även jag fick vara med och äta. Jag tillbringade i stort sett hela kvällen hemma hos Josse, och drog hem någon gång runt halv tolv. Jag såg verkliiigen fram emot att jag skulle gå upp om ca 5 timmar för att börja jobba.

Sisådär tio i fem på morgonen får jag ett sms av Josse där hon skriver; God morgon Richard, nu går jag och lägger mig. Det var bara för mig att stiga upp, ta en dusch och bege mig till Transcom. Kom lite tidigt så jag fick larma av bygget, gå in och sätta mig och börja lite smått med att starta datorn. Eftersom att jag precis blivit klar med min mailutbildning, så satt jag i stort sett hela dagen och svarade på mail inom Scandics medlemsservice.

Tack och lov så märkte jag att jag skulle sluta redan vid 11.45 så det blev en kort dag, som direkt efteråt gick vidare med shopping i Kinna med Josse, då jag köpte ett par beiga Chinos (assnygga), och sedan en liten pratstund med Josses mamma på balkan, smatidigt som vi stektes av solen. Hemma i Borås tog vi oss sedan till en fest hemma hos Philip, han som var på afterskin förra helgen. Det blev möten med många nya personer igår kväll vill jag lova. Först tre personer hemma hos Philip, Jonathan, Ivar och någon annan jag inte kommer ihåg namnet på. Sedan bar det av till Träggårn, äntligen efter många veckors väntan, då vi träffade på Josses bror Linus, hans nya flickvän Linn, hennes syster Kajsa, och någon barndomskompis till Linn.

Efter en lång stund av mycket dans och annat, gick vi hemmåt för att efterfesta hemma hos Philip. Det blev ingen långvarig visit där för mig, för tröttheten slog till som en käftsmäll och jag var bara tvungen att ta nyktra-till-sig-promenaden hemmåt i takt med fågelmusiken som spelades kvart i fem i morses.

En mycket trevlig kväll som får fem av fem toasters, Kanonkul :)
//Ricky Ticky


Josse posing for Ramlösa


Josse making Margaritas - just add tequila


Njuter av varma solen


Kvällens outfit


Go´kväll


Temadag grön

Igår var det gröna kläder på jobbet som gällde. Tack vare det otroligt fina vädret var humöret på topp, nästa hela dagen. Jag började inte förrän tio i två så det blev en go sovmorgon till nio, sedan chattade jag runt lite på internet. Runt halv elva tiden skickade Nattis ett litet meddelande på msn och jag tog chansen och frågade om vi kunde gå på promenix.

Jag gjorde faktiskt en ganska så rolig sak igår också. Jag öppnade mina två sparburkar som jag inte sparat så jättelänge i. I den ena var det ca 1000 kronor i tior, femmor, enkronor och femtioöringar. I den andra var det ca 1400 kronor i tjugolappar, femtilappar, en hundralapp och en femhundring. Så jävla göööööttt!!!

Nu när jag återigen känner mig lite rik hade jag tänkt att köpa mig en läderjacka som jag längtat efter att få äga sedan jag var typ tolv. Ska gå på stan någon dag här i veckan och se om jag hittar någon riktigt het :)

Ha en trevlig dag idag och läs gärna mer om dagen som kommer i morgon :P
//Rills

Lediga onsdag, blev inte riktigt som planerat

Min lediga dag på länge, onsdag, efterlängtade onsdag!

Planerat att göra:
Ta spruta för hepatit A klockan 8.00
Träna med Gittens Klockan 9.00
Luncha något sunt med någon, kanske sallad, kanske med Nattis 12.00
Tvätta 14.00-20.00
städa lite hemma 14.00-20.00
Titta film/serie 20.00 -


Gjordes:
Tog sprutor, två stycken, en för Hepatit A och en för B 8.15 (gjorde inte ont och Richard grät inte)
Tränade med Gittens 8.45
Fick sms av Josse 9.21
Svarar Josse 10.07
Josse ringer och frågar om jag vill hjälpa till och flytta hennes syster saker 10.10
Äter frukost på balkongen på årets hittils varmaste dag 10.30
Sitter på buss på väg mot Kristineberg 11.47
Träffar Annie på Södra torget 12.05
Möter Josse & co på ICA Maxi 12.35
Städar Jennys Lägenhet 13.00-14.30
Äter något Osunt med Josse och familj på Burger King 14.45
Hjälper till att flytta, städa och fixa 15.15-18.30
Tar fika med Josse på TG, Tant Grön 18.45-19.30
Sitter Hemma och tjatar med Josse 20.00-21.30
Går och lägger mig 22.00









RSS 2.0